Publikacije, ki jih je izdal DVTS

VACUUM SCIENCE AND TECHNOLOGY

Knjiga VACUUM SCIENCE AND TECHNOLOGY (ISBN 978-90-9029137-6), ki je izšla leta 2016 pod okriljem THE HIGH TECH INSTITUTE / SETTELS SAVENIJE VAN AMELSVOORT, je prenovljena mednarodna izdaja knjige »Basisboek Vacuumtechniek«, ki jo je leta 2000 prvič izdalo Nizozemsko vakuumsko društvo NEVAC. Knjiga, ki je napisana v angleškem jeziku, je plod treh avtorjev: Bert Suurmeijer, Theo Mulder in Jan Verhoeven. Že po prvi izdaji je postala pomembno gradivo pri izvedbi vakuumskih tečajev, delavnic in poletnih šol, saj je zaradi dvonivojskega pisanja primerna za študente na različnih stopnjah izobrazbe. Knjigo lahko naročite na njihovi domači strani: http://www.book-vacuum-science-and-technology.com/

VAKUUMSKA ZNANOST IN TEHNIKA

Urednik knjige je dr. Vincenc Nemanič. Sodelovalo je devet avtorjev, ki so tematiko predstavili v 14 poglavjih. Cena knjige je 25 EUR. Knjigo lahko naročite na elektronski naslov: alenka.vesel@ijs.si ali pa jo kupite na Odseku za tehnologijo površin in optoelektroniko - F4 instituta Jožef Stefan na naslovu Teslova 30 (Tehnološki park Ljubljana, bivši IEVT) v Ljubljani v 4. nadstropju pri dr. Alenki Vesel (tel. 01-477 3502).

NASVETI ZA UPORABNIKE VAKUUMSKE TEHNIKE

Avtor knjige je dr. Jože Gasperič, Društvo za vakuumsko tehniko Slovenije, 2002 - 160 strani, izdaja 2002.

ZAŠČITA ORODIJ S TRDIMI PVD PREVLEKAMI

Avtorja knjige sta dr. Peter Panjan in dr. Miha Čekada, dolgoletna člana našega društva. Knjigo je izdal Institut Jožef Stefan, 2005.

This template downloaded form free website templates